Crypto Company Ripple se registrira u Wyomingu

Ripple, tvrtka koja se fokusira na XRP token, registrirala je novi poslovni subjekt u državi Wyoming.

Ripple je registrirao novi entitet u Wyomingu, država poznata po tome što je prijateljski raspoložena prema kriptovalutama.

Vijest je u nedjelju objavila Caitlin Long, osnivač i izvršni direktor Avanti Bank & Trust i bivši član Radne skupine za blokchain u Wyomingu.

“Dobrodošli u Wyoming, Ripple”, Long je tweetala. “Više kripto tvrtki shvaća da je Wyoming bolji domicil od Delawarea zbog naših kripto-prijateljskih zakona.”

Prema podacima državnog tajnika Wyominga, Ripple Markets WY LLC sada je aktivan u regiji. Prvo podnošenje datira iz 11. veljače 2020.

Glavni ured nove tvrtke i dalje je sa sjedištem u San Franciscu i ima istu adresu kao Ripple Labs, koja je registrirana u Delawareu.

Ovaj potez dolazi usred pravne bitke između Ripplea i američke Komisije za vrijednosne papire (SEC), koja potonju optužuje fintech kompaniju za prikupljanje 1,3 milijarde dolara neregistrirane prodaje vrijednosnih papira od 2013. godine.

Ripple je negirao optužbe tvrdeći da bi regulator trebao postupati s XRP-om na isti način na koji tretira Bitcoin ili Ethereum. Prošlog listopada, izvršni predsjednik Ripplea Chris Larsen sugerirao je da bi se tvrtka mogla preseliti u inozemstvo ako SAD ne stvori regulatorno okruženje koje bi omogućilo tvrtkama za kriptovalute da se natječu na globalnoj razini.

Delaware je kripto prihvatljiv
Država Delaware smatra se jednom od najprijatnijih država prema kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Long, koji je također član Wyomingovog odbora za odabir blokchaina, bio je među onima koji su pomogli državi da postane prva u SAD-u koja je kriptovalute klasificirala kao legalno vlasništvo 2019. godine.

Novo zakonodavstvo omogućilo je Odboru za bankarstvo Wyominga da razmjeni kriptovaluta Kraken dodijeli povelju posebne namjene depozitarne institucije (SPDI) koja će raditi kao kripto banka u rujnu 2020. Sljedećeg mjeseca, Wyoming je dodijelio svoju drugu SPDI povelju Avanti banci.

Dugo suočeni s reakcijama nekih njezinih sljedbenika, kojima se nije svidjelo što je tweetala o XRP-u. Međutim, podršku joj je pružio Tyler Lindholm, direktor državne politike senatorice Cynthia Lummis.

Rekao je, “Ovo je i uvijek je bilo zbog Wyominga. Možda ste maksimalist oko Bitcoina, dok su drugi maksimalno prema Wyomingu. Bacanje sjene jer smo uspješno zaposlili posao koji vam se ne sviđa je slab umak. "

Izvor: Crypto Company Ripple Registers Entity in Wyoming - Decrypt