Crypto.ba

Crypto.ba Platni procesor pay.crypto.ba

Poštovani posjetioci, predstavljamo vam pay.crypto.ba

U cilju promocije kripto valuta, kao i shvatanje šta nam sve dolazi na polju mikro kripto transakcija, pustili smo u rad platni procesor koji se nalazi na našim serverima, te u potpunosti zadovoljava sigurnosne standarde jednog platnog procesora.

Sistem je najsličniji BITPAY platnom procesoru, s tim da je Open source kod, gdje je BITPAY firma nedavno ugasila račun jedne dobrotvorne organizacije koja se bavi iskupljanjem pomoći za socijalne slučajeve u BiH, a koja boravi u Njemačkoj.

Isto tako, omogućili smo bez naknada prema Crypto.ba, da svako ko ima online trgovinu, kao i fizičku trgovinu, bude u mogućnosti primati kripto valute na transparentan način, kao registrovati se na naš platni procesor, te sami preuzeti administraciju tj. uvid u svoju trgovinu.

Registracija
Kada se registrujete na https://pay.crypto.ba platni procesor, na vama je da pod linkom “Store” dodate vašu trgovinu, u kojoj ćete definisati neke od osnovnih parametara, kao što je vaša Bitcoin, Litecoin, Dash adresa.

Sigurnost
Crypto.ba platni procesor je siguran onoliko koliko ga vi osigurate, jer naš platni procesor neće držati vaše kripto valute, već služimo samo kao platforma tj. sistem preko kojeg ćete obavljati vaše naplate.

Sav kripto koji dobijete za vašu trgovinu, ide isključivo direktno vama, osim u slučaju kada je dogovoreno sa nama da mi držimo vaša sredstva ili slično.

Ono što svakako savjetujem jeste da vaš pay.crypto.ba račun osigurate sa Google Authenticator ili još bolje ili neki hardverski ključ (Yubikey), jer na taj način onemogućili ste neovlaštene osobe kao i Crypto.ba da vam preusmjere sredstva.

Bitcoin, Litecoin i Dash su omogućeni kao sredstvo plaćanja preko našeg platnog procesora.

Jutros smo radili testiranja koja su uključivala naknade za mikro transakcije te smo zaključili da je Dash definitivno najbolji kada su u pitanju mali iznosi, kao i brzina konfirmacija, jer Dash koristi protokol Instantsend .

Kao testnu platformu koristli smo mogućnost našeg platnog procesora, koji može kreirati POS sistem koji možete integrisati u vašu trgovinu na jako brz način

Primjer trgovine
https://pay.crypto.ba/apps/458E63B8sZCA4VT7FzDrsRaehrka/pos

“Kupili smo jedno parče pizze za 1,5 KM, koristili DASH kao sredstvo plaćanja”

https://pay.crypto.ba/apps/458E63B8sZCA4VT7FzDrsRaehrka/pos

Rezultat plaćanja je, 18 sekundi sve konfirmacije od strane mreže, za pizzu od 1,5KM (0,766536€) fee za transackiju je 0.012 KM (0.006232 €)

Ako malo bolje razmislite, ovo je odlično za mikrotransakcije, jer da smo koristili Bitcoin za ovako malu transakciju, naknada za mrežu bi bila jako velika.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno se javite ovdje kako bi vam pomogli oko samog postavljanja trgovine na našem platnom procesoru.

Rux, Crypto.ba

1 Like

Podržite naš rad putem donacija, BTC, LTC, DASH

Sredstva će se pokrivati struju za server, fixnu ip adresu, kao i kompletan developing servisa od strane Crypto.ba tima.

https://pay.crypto.ba/apps/2TWwHXJHVbT1Ug3Cr1QFz6AeaUz2/crowdfund

1 Like

Danas u toku dana će biti aktivan i Bitcoin Lightning node koji ćete moći koristiti na platnom procesoru pay.crypto.ba

image

Samim tim, na marketu ćete moći prodavati/kupovati artikle koji imaju malu vrijednost, jer Lightning mreža to omogućava.

Ko ne razumije šta je Lightning network, savjetujem da pogledate slijedeći video


Ko želi da se poveže sa našim L Node nek mi se javi ovdje, a isto tako ukoliko imate svoj L Node, ostavite vaš kanal kako bi se povezali.

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF