Crypto.ba

Crypto.ba i BCX.ba Crowdfunding i donacije

Poštovani posjetioci,

pripremili smo sistem za crowdfunding/donacije, ukoliko bude potrebno u budućnosti.

Sistem je implementiran preko našeg platnog procesora, te je u potpunosti siguran za korištenje.

Identičan je BITPAY platnom procesoru, sa tim da je sve opensource te na našim serverima.

Na ovaj način, ako nam to kripto tržište u budućnosti dopusti, možemo vršiti saradnju sa nevladinim organizacijama koje vrše razne pomoći kome su potrebne, što je po meni jako jako dobro jer uvijek ima slučajeva gdje je potrebna pomoć.

Prednost ovog sistema je mogućnost mikro donacija putem kripto valuta iz bilo koje zemlje, uz jako male naknade.

Primjer:

Neko iz USA kada želi da donira neku malu sumu za pomoć u BiH, ukoliko koriste banke, imat će jako velike naknade koje banke uzimaju, kao i naknada za konverziju iz USD u BAM.

Za početak sistem za traženje pomoći će biti zatvoren za registracije, te ukoliko želite da objavite nešto, javite se nama kako bi mi procijenili koliko je bitno i legalno.

Transparentnost
Sav kripto za donacije koji se donira, koristi naš platni procesor, koji je besplatan, te sva donirana suma u kripto valutama će ići na našu cijenjenu domaću mjenjačnicu BCX.ba kao način konverzije kripto valuta u KM, odakle će se KM slati na žiro račune dogovorene pri kreiranju samog projekta za pomoć.

Svaka organizacija koja bude koristila naš sistem, će morati se registrovati na mjenjačnicu BCX.ba te proći kompletnu verifikaciju organizacije, kao i bankovnog računa, što će uveliko doprinijeti sigurnosti i transparentnosti cijelog sistema.

Za svu proceduru slanja donacija, depozit na BCX.ba, konverzija iz kripta u KM, kao i slanja KM na žiro račune projekata, postoje pisani tragovi koji će služiti kao dokaz o našoj transparentnosti.

Jedan primjer ovog sistema mikrodonacija koje smo otvorili za Crypto.ba forum i naše besplatne servise.

https://pay.crypto.ba/apps/2TWwHXJHVbT1Ug3Cr1QFz6AeaUz2/crowdfund

2 Likes

Vidio sam da u BiH imamo web stranicu pomozi.ba, koja se bazira na raznoj pomoći, te sam se javio na mail info@pomozi.ba sa slijedećim sadržajem.

Poštovani,

Zovem se Rux, te pišem kao kreator Crypto.ba Foruma za kripto valute i blockchain tehnologiju.

Upravo smo podigli servis za prikupljanje pomoći kao i za crowdfunding u kojem je omogućeno plaćanje sa kripto valutama, trenutno Bitcoin, ali dodaćemo još kripto valuta ubrzo.

Naime, želio bi da vam pomognem na bilo koji način, jer naše društvo broji preko 1000 korisnika, koji su stvarno spremni pomoći gdje je to potrebno, te smatramo da u budućnosti kripto valute će dostići toliki napredak da će to biti teško ignorisati.

Više detalja možete pogledati na našem forumu

Crypto.ba Crowdfunding i donacije

S poštovanjem

Rux, Crypto.ba

Ukoliko imate jos nekakvih servisa koji imaju u cilju pomoći, pošaljite im ovaj link kako bi im omogućili kripto doniranje.

1 Like

Javio sam se na dosta emailova Caritas i Merhamet, nadam se da će nas shvatiti pozitivno.

1 Like

Stigli su nam odgovori sa par emailova koje smo kontaktirali, gdje smo dobili pozitivne emailove u kojima se navodi da su spremni za saradnju, te da se čujemo kako bi se malo bolje objasnila procedura kompletna.

Pored Bitcoina, sada ste u mogućnosti slati i Litecoin, a u toku sutrašnjeg dana dodajemo i DASH kripto valutu.

1 Like

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF