Crypto.ba Discord reorganizacija

Danas smo sa Discord-a uklonuli oko 100. korisnika koji nisu bili aktivni nikako, tj. samo su upijali informacije a ništa zauzvrat nisu dali.

Nažalost, dosta korisika koji uđu u discord očekivaju da im mi po cijeli dan radimo analize neke i savjete, a da pri tome ne žele da napišu bar “KAKO STE” :slight_smile:

Ukoliko ste osoba koja ne voli komunicirati sa drugima, radije nemojte dolaziti na Discord.

Hvala na ekspeditivnosti @Brzina

2 Likes

Počevši od nove godine, 2021. unosimo nova pravila na Discord-u.

Crypto.ba discord sada ima dva dijela, javni i zatvoreni dio. Odluka je jako jednostavna, ekipa koja je tu od prvog dana, ne želi da ih stresaju novi sa pitanjima kao “šta je to bitcoin”.

Cilj jeste da se podstaknu novi da što više čitaju, samim tim naša zajednica raste na zdrav način.

Pristup zatvorenom dijelu Discordu možete obaviti na par načina.

  • Ukoliko vas poznajem lično, te smatram da ćete doprinijeti Crypto.ba zajednici tako što ćete raditi analize, savjete, pomaganje na forumu i slično.

  • Ukoliko imate 10.000 RXC tj, aktivan masternode (za više informacije posjetite https://rxc.crypto.ba ili se javite meni na privatno preko foruma)

  • Mjesečna donacija od u kripto valutama za servere na kojima smo sve ovo podesili.

Razlog ove odluke je u suštini jako jednostavan, pustio sam jedno 2-3. godine da vidim kako se ljudi ponašaju kad im neko dostavlja besplatne informacije sa kojima se mogu profitirati, a da nakon toga ne kažu ni hvala na informacijama.

Ukoliko ovo neko smatra nelogičnim, probajte voditi zajednicu u kojoj se sve vrti oko profita i novca!

Have fun

Rux, Crypto.ba

3 Likes

Dzaba ih kikujes, ako opet mogu da udju, mora banhammer da radi :slight_smile:

Posteno! Ne mogu uci koliko nemaju link

1 Like

Znači nema više ovoga:

1 Like

Svi korisnici koji su danas izbačeni zbog neaktivnosti, su automatski banovani tako da se ne mogu vratiti dok se ručno ne uklone ban.

Ulaz na discord je dopušten svima koji uđu preko invite linka, samo dijelovi Discord foruma su off the limit za nove, osim ako se ispune uslovi koje smo postavili u temi iznad.

Posteno…posteno :slightly_smiling_face:

1 Like

Jeftino brate, jeftino

1 Like

Ja se samo nadam da ovo neko neće shvatiti pogrešno, ali sve do sada sam pokušavao pomoći na neki “pro-bono” sistem, ali ja svaki mjesec lično od plate odvajam preko 150KM samo za servise Crypto.ba

To se čekalo :smiling_imp:

1 Like