Crowdfunding: 2nd mjenjačnica

Poslao 50 USDT

1 Like

+100 usdt

Tronscan

2 Likes

Do sada smo skupili 700 USDT :smiley:

10 USDT

2 Likes

Danas sam dobio odličnu ideju da implementiramo RXC u jedan jako dobar plugin za Wordpress, nakon čega bi mogli RXC zakačiti na RXCmarket kao i na sve buduće online shops.

Imam jednu ludu ideju, ali treba mi mišljenje i dopuštenje zajednice.

Ekipa koja radi ovaj plugin mi je rekla da će nas implementirati u plugin za 515 USD, te da će RXC biti dostupan svima koji koriste njihov plugin za isplate.

Prijedlog je da preusmjerimo fundiranje za drugu mjenjačnicu, kako bi ovo završili, jer odmah bi mogli koristiti RXC na našem rxcmarket.com kao i na nolimit.ba, te na svim budućim eshops.

Trenutno imamo skupljeno 700 USDT za drugu mjenjačnicu.

Ukoliko bi ovo uradili, već u srijedu bi mogli prodavati i kupovati stvari sa RXC.

I da, skoro da zaboravim, sinoć u ranim satima smo uspjeli implementirati RXC u rxcgames.com tj. uradili smo prvi depozit RXC-a na RXC Games sistem te smo do kasno u noć igrali razne igre.

Ovim zatvaramo “krug” u kojem bi imali ogroman “usecase” za RXC.

Šta mislite o ovome i ako ste za, bacite glas na anketi.

Preusmjeriti sredstva?
  • Da
  • Ne

0 glasača

3 Likes

Bilo koja integracija RXC-a koja omoguje njegovo korištenje u široko rasprostranjenim uslugama, po mom skromnom mišljenju, treba da ima prioritet nad listiranjem na mjenjačnicama.

RXCgames i webshop plugin su definitivno takve vrste integracija. Njihovo korištenje će doprinijeti popularizaciji i prihvatanju RXC-a pa generisati promet koji inace ne bi imao.

Dakle: HELL YEAH!

3 Likes

Judging from the current situation, we may not find a better exchange than whitebit. Rather than being listed on some exchanges with no trading volume, it is better to increase the value of RXC itself.

2 Likes

Bravo @harry !

Guys Harry is from Canada, one very cool and positive guy, welcome to Crypto.ba friend.

Then voting is clear, we have 99% voters that voted with YES, and only one @Serpie that voted with NO.

I will leave voting until tommorow, monday just to be sure democracy is honored :smiley:

So by the power invested in me by the community, we are going to list our self to ECommerce pluggin where we will be able to sell and buy stuff for RXC.

:slight_smile:

1 Like

As i see @Serpie voted with NO, may we know the reason.

Im trully wondering why, maybe we overseen something he didnt, please, elaborate yourself :smiley:

Onda slijedi novi napad medija … :smiley:

1 Like

Ja sam glasao NE iz jednog jedinog razloga.

Smatram, ali ne tvrdim da sam u pravu, da nebi bilo lose da smo zastupljeni na par mjenjacnica i samim tim povecali dnevni volume. Mislim da bi na taj nacin povecali i samu potraznju i vrijednost RXC. Takodje mislim da bi povecali i broj rudara jer bi sira zajednica po mom misljenju bila zainteresovana za majning alt coina koji od samog starta parira cijenom altovima koji su dugo na trzistu.

Ja licno od pocetka izlistavanja na whitebit-u uporedjujem RXC sa DOGE, razlika se ogleda u tome da imamo i jacu cijenu koina koji je vec duze vrijeme prisutan na berzama sirom svijeta.

Jasno vam je da s enece desiti da je RXC na jednoj berzi 0.03 a na drugoj 0.07 jer je sve to manje vise uvezano i cijena moze da varira izmedju 0.0000001 i 0.0000003 sto je na ovaj volume tehnicki beznacajno. Medjutim kada bi dosegli volume od nekoliko stotina hiljada RXC dnevno, ta razlika bi bila manja u decimali ali bi porasla sama cijena koina i potraznja za istim.

Sa druge strane, ovo je community crypto pa samim tim ni predlog za koji se glasalo nije los i tu se nalazi prostora za trgovinu RXC-om, samo ja nisam siguran koliko ce to uticati na njegovu vrijednost.

Jasno skroz šta želiš reći, ali kada bi samo uvidio koliko posla ima na jednoj mjenjačnici da se drži likvidnost, spread ispod 3% kao i minimalni volume, gdje je potreban Market Maker bot, koji zna koštati i do 4000$ mjesečno…za svaku mjenjačnicu na koju si listiran :smiley:

Ne ispunjavanje obaveza potpisane u ugovoru za listiranje može rezultovati delistiranjem coina, a to sigurno ne želimo. Što nam govori, da je bolje imati dobru jednu mjenjačnicu i mogućnost integracije RXC-a za razmjenu, što će se na kraju odraziti na likvidnost unutar same RXC mreže.

S druge strane, otvara nam se totalno druga grana u RXC ekosistemu, tj. mogućnost da nešto prodamo ili kupimo za RXC na rxcmarket.com, kao i to što RXC onda možemo implementovati u bilo koji web shop i to veoma lako.

Zatim ako želite da okusite svoju sreću sa RXC na rxcgames.com, koji je još u razvijanju, tako što ćete biti u mogućnosti da igrate “Minesweeper, Tower, Plinko, Dice, itd” gdje nakon mogućeg dobitka RXC-a, isti taj možete poslati npr na rxcmarket.com i kupiti sebi nešto od osobe koja će biti u mogućnosti primati RXC, te isti zamjeniti na mjenjačnici :smiley:

1 Like

Sve mi je ovo jasno kao dan i potrudio sam se da razumijem u potpunosti dobre i lose strane i jendne i druge opcije.

Ne znam mozes li izvuci prsjek trejda na marketu od starta i prosjek trejda na bitu od starta, mislim odnosno pretpostavljam da najmanji dnevni trejd na bitu premasuje ukupan trejd na marketu.

Ja na ovo gledam sa ekonomske strane, kupi ili izmajnuj jeftino prodaj skupo i napravi profit, nikako na nacin na koji osnivaci gledaju.

Naravno da me ne shvatite pogresno, apsolutno zelim da projekat zivi i traje jer svi imamo svoj interes u nekom od segmenata trgovine, nebitno da li se radi o prebacivanju u drugi coin ili razmjenom za robe i usluge.

Naime community je rekao svoje :slight_smile:

image

Upravo sam dobio i “invoice” tj predračun za uplatu preko Paypal sistema, nakon čega ide integracija RXC-a na ovaj Wordpress plugin!

Upravo sam sa Whitebit poslao USDT, te ću ga konvertovati i naći način da spustim na Paypal nakon čega ide uplata i nadam se do kraja sedmice da će biti gotovo sve.

2 Likes

Sredstva spremna za slanje, upravo sam ih kontaktirao :slight_smile:

Javljam šta smo postigli :wink:

Plaćeno, let the games begin :smiley:

image

image

Eh sad da se vratimo na mjenjačnicu, dobili smo odličnu ponudu :smiley:

U pitanju je mjenjačnica Biki!

:slight_smile: naime, kod njih listiranje je besplatno, samo je potreban security deposit.

Aplicirao sam na RXC/USDT par.

Tražili su 8000 USDT kao kauciju, nakon čega su vidjeli da smo potrošili sredstva na whitebit, pa ovo trenutno dešavanje oko woocomerce plugina… spustili su nam kauciju na 4000 USDT.

Nakon što su malo ispitali ko smo i šta smo, dobio sam opet ponudu u kojoj trebamo priložiti 1000 USDT kao kauciju, te ovih “resto” 3.000 USDT kada stignemo.

Stvar je što ne moramo uopšte dodati tih 3000 USDT, ali onda nemamo prava na refundiranje kaucije nakon par mjeseci.

Šta da uradimo? :smiley:

Trenutno nam je ostalo oko 200 USDT, gdje sam ja spreman dati svojih 400 USDT.

600/1000 USDT spremno!

Ja bih isao na tu varijantu da ne vracaju nista a da ostane na 1000.

Samo da obavijestim da je RXC Wordpress plugin gotov, više detalja na :smiley:

https://forum.crypto.ba/t/rxc-integration-woocomerce-wordpress-online-stores-how-to/5269

1 Like