Centralne banke bi trebale banovati Bitcoin, tvrdi bivši član britanskog parlamenta

Capturebb svk.PNG

Kako Bitcoin nastavlja svoj juriš prema $50.000 tako i privlači nepodržan kriticizam.

Nick Boles, bivši član britanskog parlamenta urgira banke da banuju najveću kriptovalutu svijeta radi njene potrošnje električne energije. Također zahtjeva od svakog Bitcoin holdera da zamjeni svoj Bitcoin za neku od valuta koje nemaju toliko “štetan utjecaj”

“Centralne banke bi trebale zaustaviti svu trgovinu i prisiliti svakoga ko drži Bitcoin i želi da ga koristi u bilo kojoj transakciji da ga zamjeni za neku drugu valutu koje ne čine toliku štetu. Postoje i druge cyber valute koje svijetu ne nanose nikakvu štetu.”

Izvor: Central Banks Should Ban Bitcoin, Says Former British MP

Ovo ti hoćeš da izazoves FUD ha :smiley:

I sve da se to i desi sta? To je kao u onom klipu gdje spominju Platinija. Jedan od likova vidno iznerviran ponašanjem i igrom dotičnog govori “ Platini ako nastaviš ovako, ja bum te povukel za dres”. Toliko o tim ozbiljnim prijetnjama

1 Like

Znaju oni dobro da bi nastao haos, a dugo smo u ovome da možemo prepoznati pokušaj obaranja cijene BTC-a pa bar na kratko :smiley:

BTFD

Malo FUD na btc, neka krenu altovi :smile: :smile: Drug političar možda želi da se okoristi pričom o blockchainu da bi skrenuo pažnju na sebe, činjenica je da koliko god bitcoin bio potrošač struje, on je tu i ne ide nikuda :upside_down_face:

1 Like