BTC na 10k uskoro ? Ili ne

Iako trenutno vidimo cenu Bitcoin-a na preko 13000$ moramo biti oprezni.
Nakon snažnog mjesečnog zatvaranja na njegov 12. rođendan 31. oktobra, ipak ne bi nas iznenadilo ako bi BTC doživeo pad.
Posmatrajući istoriju i cikluse, sigurni smo da nas dugoročno očekuje Bull trend marketa ali sada možemo očekivati pad i do 30% u odnosu na trenutnu cijenu.

Prošle subote, 31. oktobra, Bitcoin (BTC) se prvi put pomaknuo s nivoa od 14.000$ nakon januara 2018. Kripto kralj povukao se ubrzo nakon probijanja tih nivoa i tijekom vikenda konsolidirao oko 13.700$. Štaviše, BTC je takođe zabilježio još jednu prekretnicu drugog najvećeg mjesečnog zatvaranja u istoriji. Tijekom mjeseca oktobra 2020-te cijena Bitcoina porasla je za gotovo 28%.

Za razliku od prethodnih korekcija, sadašnja dešavanja su potpuno različita kada obratimo pažnju na globalno ekonomsko stanje. Uz niske kamatne stope i rastuću inflaciju, Bitcoin (BTC) ostaje snažan protivnik zlata kao potencijalne finansijske zaštite. U stvari, BTC polako učvršćuje svoju poziciju i distancira se od žutog metala.

1 Like

Hmm sad je malo turbuletno pred izbore u USA. Ako opet izaberu Trampa berze ce se oporaviti, ako ne sledi pad, a i Bitcoin ce najvjerovatnije sa berzama u Americi.