Crypto.ba

Bitcoin doseže 61,7 hiljada dolara

Međutim, ostatak kripto tržišta se čini tako-tako.


U 21:00 UTC sinoć, Bitcoin je dosegao najvišu cjenu od 61.683 dolara, uspijevajući ga održati do ranih jutarnjih sati. Do 03:30 sati po UTC, cijena najpopularnije svjetske kriptovalute počela se povlačiti, spuštajući se do točke kada sada trguje na 60.300 američkih dolara.

To nije velik pad, s obzirom na to da je valuta pogodila prethodni ATH samo nekoliko sati prije, kada je u 12:30 PM UTC cijena prvi put dosegla 60 tisuća američkih dolara.

Posao kao i obično

Učinak Bitcoina u prošlotjednoj bikovskoj utrci pojačan je najavom da je američki predsjednik Joe Biden potpisao poticajni paket za COVID-19 od 1,9 bilijuna dolara nakon što ga je odobrio Zastupnički dom.

Iako nije sigurno da li je cjenovni učinak Bitcoina izravno povezan s najavom mjera ekonomskog rasterećenja u SAD-u, to se uklapa u obrazac: Bitcoin je do sada prilično dobro prebrodio pandemiju.

Iako je opadajuća vrijednost dolara potaknula krajem 2020. godine predviđanja skorog kolapsa rezervne valute od banaka poput Goldman Sachsa, UBS-a i Citigroupa, cijena Bitcoina samo je porasla.

Od početka pandemije do listopada 2020. Fed je tiskao 20% svih američkih dolara u optjecaju, što je dolar značajno smanjilo. Mnogim je ulagačima Bitcoin izgledao kao atraktivna trgovina vrijednostima; živica protiv inflacije. Svakako, institucije su se nagomilale.

Najviše javnih ulaganja u valutu došlo je u veljači, kada je Tesla u američkoj Komisiji za vrijednosne papire objavio da je mjesec prije kupio 1,5 bilijuna dolara u bitcoinu.

Na Muskovu odluku da podrži Bitcoin mogla je utjecati razmjena Twittera s izvršnim direktorom MicroStrategyja Michaelom Saylorom. Izvršni direktor američke tvrtke za računalstvo u oblaku kupuje Bitcoin u slobodno vrijeme.

U petak je MicroStrategy otkrio da je kupio dodatnih 15 milijuna dolara u Bitcoinu. To je treći put ovog mjeseca da je tvrtka za poslovno obavještajne usluge kupila Bitcoin. S ukupnim bogatstvom Bitcoina od 4,4 milijarde dolara, MicroStrategy je plavi kit Tesle.

Nisu to samo američke tvrtke. Kineski proizvođač aplikacija Meitu nedavno je kupio 40 milijuna dolara Bitcoina i Ethereuma, dok je norveška holding kompanija Aker ASA osnovala podružnicu pod nazivom Seetee AS za izravno ulaganje u bitcoin i projekte povezane s Bitcoinima.

Ethereum i šire
Bitcoin-ov hrabri konkurent Ethereum još uvijek mora nešto nadoknaditi prije nego što dosegne svoj prethodni ATH od 2000 dolara, postavljen prije tri tjedna, ali danas se valuta trguje na 1.877 dolara, unatoč tome što je u 00:30 UTC dosegla najvišu razinu od 1.929 dolara.

Velika vijest u Ethereumu ovog tjedna bila je prodaja digitalnog umjetničkog djela tvrtke Beeple, kojim je na aukciji prikupljeno neviđenih 69,3 milijuna dolara. Samo na Ethereumu pikseli mogu postati tako skupi.

Slično tome, jučer je otkrivena i odmah minirana drevna rupa drevnih digitalnih kolekcionarskih predmeta pod nazivom MoonCats, koja je sagorjela 600 000 američkih dolara Ethereum-a, dok su tehnološki pametni kolekcionari na Twitteru podijelili savjete o tome kako spasiti ove izgubljene mace iz njihovog malo oronulog doma. MoonCatRescue .com.

Cardanov ADA token je pao. Njegov prethodni ATH od 1,48 dolara sada je daleka uspomena jer je ovog mjeseca hard Mary fork “Mary” dolazio i odlazio, noseći sa sobom hype. Cardano je uložio sve napore u izgradnju blockchaina s više sredstava koji se može natjecati s Ethereumom, ali kupci jednostavno nisu u tome. Trenutno vrijedi 1,08 dolara.

Na kraju, Terraov LUNA token porastao je za 25% preko noći, što ga je učinio najvećim uspjehom preko noći. Trenutno se trguje po cijeni od 16,41 dolara.

Stabilan vikend postavlja pitanje: Kada je sljedeći pad?

Izvor: https://decrypt.co/61343/bitcoin-hits-61-7k-as-weekend-winning-streak-continues

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF