Balkan Crypto Meetup 2021

Ekipa, jutros sam razgovarao sa vlasnikom Ada Šljivar, gdje smo prošli kamp dobili besplatno zbog mene, ali smatram da ovaj kamp trebamo platiti prostor.

Prošli put, kotizacija se uzimala striktno za piće i hranu, što smo jedva pokrili :smiley: ali sve je bilo odlično, štaviše odlično.

Kamp mjesto po danu bi izišao 20KM, gdje bi to plaćali vlasniku Ade Šljivar pri dolazku, gdje sam dogovorio sa njom da on a preuzme piće prodaju, tako da vlasnica uzme tu neki profit jer stvarno održava adu čistom i urednom za goste.

Znači, minimum bi bila dva dana, 40KM te ako bi išli puna tri dana 50KM za šator prostor, što smatram da nije uopće neki novac ko želi da se zabavi na adi.

Ekipa iz BCX.ba mi se upravo javila te želi da sponzorišu bend koji bi 27mog tj. petak išao live svirku, te uz moju preporuku bend NoLimitNow iz Sanskog Mosta koji su jako kvalitetni te imaju širok repertoar na izboru.

LIVE: No Limit Now - Jovano Jovanke (Docek Nove 2019 - Minhen) - YouTube

UnpluggedNOW ZDRAVKO COLIC - Ti Mozes Sve Al Jedno NE NOLIMITNOW - YouTube

Tako da sam trenutno u dogovoru sa njima da dogovorimo cijenu i dostupnost tu noć.

Uglavnom sada znate, da pri dolazku plaćate vlasnici min 40KM za dva dana ili 50KM za sve tri dana kampa/meetupa.

Sad mi treba savjet zajednice, kako da RXC integrišemo u ovo sve? :smiley:

Moj prvi prijedlog je da svaki posjetioc kampa dobije određenu sumu RXC koji će na neki način da potroši na kampu, slobodno predlažite.

LOKACIJA KAMPA za one koji nisu upućeni, 26-28. August 2021. godine

Sanski Most 79260, USK Kanton, Bosna i Hercegovina

1 Like

Support from BCX.ba kripto mjenjačnice, thanks guys :slight_smile:

3 Likes

Crypto.ba community is preparing Meetup/Camp for crypto freaks in Bosnia and Herzegovina, Sanski Most from 26-28 august on very cool island on river Sana.

Everyone is welcome, just bring your tents, and if you prefer Hotels, lets us know so that we can assist you in booking.

As we have confirmed arrivals of:

Crypto.ba core team (BiH)
XVG representatives Bane420(NL), MihaelXVG(CRO)
Ubik.hr representatives of from Croatia
MisoCrypto crew from Serbia
BalkanCryptoCommunity from Serbia

As we already had meetups in past, where you can check our Meetups category on Community forums

https://forum.crypto.ba/c/crypto-ba-ekipa/meetups/35

With our partners, BCX.ba Crypto exchange, we are planing to sponsor two live music bands, also local BLUES band, and ofc some Electronic music sets from your own Rux, founder of Crypto.ba

As we realized, there will be many people arriving, and im so proud i started all of this just to meet crypto people from this part of world.

If you are interested to participate on this Meetup/Camp, contact me on rux@crypto.ba or https://forum.crypto.ba forums!

2 Likes

We are coming and we are coming in waves :rofl:

2 Likes

Flashback iz kampa 2019te :smiley:
image

1 Like

E sad malo mozganja, treba mi pomoć zajednice da vidimo koji bi najbolji način bio da ta tri dana kampa koristimo RXC na bilo koji način…

predlažite zajednico :smiley:

2 Likes

Postavit jedan RXC frižider pun gajbi piva? Ne znam bgm nemam ideja :sweat_smile:

3 Likes

Od mene mali poklon i koncept logo za kripto kamp

4 Likes

:smiley: ma bravo!!!

Ovo se zove dizajn, profesionalnost i ljubav prema onome što se radi!

4 Likes

Crypto.ba Kamp UPDATE 1

Eh sada počinje logistika, gdje smo u razgovoru sa vlasnikom došli do zaključka da ćemo većinu stvari pokušati naplaćivati u RXC kripto valuti.

Što se tiče mjesta za šator, javićete se vlasnici ili meni direktno, gdje će biti obebjeđeno piće i hrana koje možete kupiti na licu mjesta (u toku je mozganje kako bi sve naplaćivali kripto valutom RXC), iako mislim da ćete kamp, hranu i piće moći kupiti samo sa KM, iz razloga likvidnosti RXC-a koja zasada nije velika.

Što se tiče druge noći, tj. 27.August (petak), gdje bi u večernjim satima bila live muzika za posjetioce kampa koji imaju šatore, te svi koji naknadno žele da uđu na kamp tj. svirku platiće ulaz sa RXC-om.

Pošto ne želimo da na ulazu se uzima novac tj KM ili EURO, preporučujemo OTC trgovinu RXC-a od nekog iz zajednice, te sa istima kupiti ulaznicu na svirku koja će simbolično biti 2KM u RXC vrijednosti, vjerujte nije cilj da se zarađuje već da se širi svijest o kripto valutama.

Već sam dogovorio štand sa BIO proizvodima i kompletan asortiman od Aronije, sve te proizvode možete kupiti za RXC na licu mjesta od proizvođača, na ovaj način želimo da podstaknemo proizvođače kako bi shvatili šta su kripto valute i njene prednosti.

Ovu odluku sam svjesno uradio, te na taj način podstaknuo ljude da malo razmišljaju u pravcu kripto valuta, pogotovo oni koji se nisu nikada susreli do sada.

Pošto imamo kripto kamp, logično bi bilo da uradimo maksimalnu promociju kripto valuta na ovaj način. Meni je jasno da će nekim ljudima biti nejasno kako šta, ali uvjeravam vas da ukoliko znate raditi na aplikaciji Facebook, znaćete i poslati i primiti RXC kripto valutu.

Plan je da se na ulazu postavi par osoba koje će na fin i uljudan način objasniti osnove, tj. kako se instalira digitalni novčanik, gdje će svaki posjetioc dobiti na svoj račun 100RXC kao poklon od Crypto.ba zajednice.

Trenutno se radi na planu i programu za kamp, ništa komplikovano, jer u cilju je druženje, kupanje, muzika i pozitiva.

NAPOMENA: svi koji planiraju doći na koncert u petak 27.Augusta, imate vremena da besplatno dobijete RXC-a ukoliko skinete našu mobilnu aplikaciju Crypto.ba Dashboard, na kojoj imate RXC novčanik, kao i besplatni RXC svaka 3. sata.

Ovo će dodatno potaknuti ljude koji planiraju doći, da već sada instaliraju Crypto.ba Dashboard aplikaciju, te da besplatno skupe RXC-a dovoljno za ulaz na svirku.

Ukoliko imate još nekih prijedloga oko implementacije RXC-a u sami sistem kampa, slobodno predložite :smiley:

5 Likes

Crypto.ba kamp update 2

Dogovoreno je točeno pivo Nektar, koje će biti dostupno na kampu, kao i ostali sokovi.

Ukoliko imate nekih dodatnih želja javite slobodno da organizujem da vas dočeka sve.

Dogovoren je i drugi bend UltraZvuk iz Banja Luke, tako da očekujemo kvalitetnu svirku :wink:

1 Like

Kamp UPDATE 3: Promjena datuma meetup-a

Iz razloga nevremena koje se očekuje preko vikenda na našim prostorima, prinuđeni smo prebaciti kamp/meetup za neki drugi datum.

Mislio sam da će vrijeme malo popustiti, ali izgleda da će biti nevrijeme tako da ne bi volio da pokisnemo kao miševi, a većina bi se i prehladila kao da gledam :smiley:

Kako vidim po raznim servisima za prikaz vremena, ova i sljedeća sedmica će biti jako puno kiše.

https://weather.com/weather/tenday/l/Sanski+Most+Bosnia+And+Herzegovina+BKXX0003

Tako da predlažem da odgodimo meetup za neki drugim datum, detalje ćemo objaviti na ovoj temi.

Datumi koji su predloženi, jer kako sam shvatio da još će biti toplih dana, su

17-19. Septembra!

2 Likes

Čekamo kišu ko’ ozeblo sunce a ona padne na dan kampa… :slight_smile:

1 Like

Svaki dan gledam vrijeme kakvo će biti oko 17-18-19 Septembra.

Po svemu sudeći dnevna temp će biti oko 30C, što je idealno za kampovanje!

Nadam se da ste spremni da se malo družimo.

1 Like

Naravno da jesmo :slight_smile:

U vrijeme kampa posjetioci će imati mogućnost iznajmljivanja četverotočkaša (quad), jer u neposrednoj blizini kampa ima jako fin put za vožnju istih.

Ukoliko želite da vas dočeka Quad na kampu, javite da vam rezervišemo isti.

Cjenovnik iznajmiljavanja

Sat vremena 40km
Tri sata 100km
Cijeli dan 150km

2 Likes

Samo da vam pozelim srecu i dobar provod… Kumujem na svadbi, pa mi tu sedmicu pada momacka noc + svadba za vikend. A, Ruxa cu morati privatno ganjati za neku zuraju i rakiju :*

1 Like

Da li ce se odrzat kamp ?

Evo jutros vijećamo i po svemu sudeći vrijeme će nas opet zeznuti…moraćemo muziku otkazati, jer ne bi volio da oprema i ozvučenje pokisne, onda bi imali još veći problem.

Nas par će ipak ići gore na adu malo rostiljati petak na subotu, eventualno i nedjelja, gdje na spratu vikendice ima 6 kreveta pa ko želi da dođe slobodno upadajte, a ako ne bude prostora ganjaćemo smještaj to je najmanji problem sada kad dijaspore nema više.

1 Like

Ja dolazim makar u autu spavo’

Kiša je svoj bonus za odgodu ispucala :sunglasses:

1 Like