Nov sam u ovome pa reko da pitam, naime imam Asus RX570 Expedition OC 4GB Hynix iz kutije mi je davala ok 18mh/s posle flesovanja biosa daje ok 22mh/s i ne mogu nikako da je nateram na vise od toga. Situacija je dosta bolja kada kopam electroneum od 560 H/s iz kutije uspeo sam da dobijem 770H/s posle flesovanja BIOS i afterburnera. Moze li mi neko pomoci @B.I.O.S
Nisam expert, sacekaj @B.I.O.S da odgovori. Ali electroneum i, pretpostavljam, ETH nisu isti princip algoritama, zato ti na jednoj daje vise a na drugoj manje nakon flasha i OC-a.
Druze mozes li malo pojasniti kako se ponasaju ovi parametri gpu clock, memory clock, voltage? Na sta uticu, sta se smije a sta ne? Imam rig s karticama rx580 koje daju cxa 29.5 a citam po netu da mogu raditi i na 31 bez pucanja pa bi mozda malo expreimentisao
ovaj amd blockchain driver daje fkat više megahesha po kartici meni je sa 20 povećao na 24 nekad 26 prosjek, mada to po ovim parametrima ide gore dole pa se vraća kad majna…uglavnom oko 25 bez edita biosa koji se ne usuđujem još sam uradit…
ima li neki dio koji omogućava u jedan pci-e ulaz za gpu da se uključi 4 GPU, pošto izgleda ovi ostali pc-e ulazi na matičnoj ili ne rade ili su nekako isključeni, neće nikako da mi pokaže u device menageru drugu rx570 karticu da i za nju instaliram drajvere…ima li neko rješenje šta da uradim da se pojavi druga kartica ili dio da utaknem u taj prvi pci ulaz na kojem radi jedna kartica
blockhain driveri se moraju instalirat te karte trebaju da daju 28-29mhs, sto se tice PCex slotova ako su pocrkali, postoji PCex 4 in 1 switch da preko 1 slota rade 4 karte ali je pitanje koja je ploca nece sve ploce tako da rade.
uspio sam povezat, bilo je do rizera tog jednog…zamijenio sam rajzer i sad se sve 3 karte vide instalirani drajveri…ide na 75 mh do 80 mhs rigić…moram editovat bios da se ustali na 30 mh/s po kartici…hvala na uputama i korisnim savjetima na od starijih članova
ljudi, uradio sam edit biosa za sapphire nitro RX 570 8 gb samsung memorija, ali se ne penje na 30 mhs…jedna je na 27 a ostale 23 se drže…na msi afterburner sam stavio 1100-2250 overcloack i tako stoji u mhs na claymore etc…ima li neki savjet šta uradit da se povisi mhs