Crypto.ba

Amazon planira prihvatiti Bitcoin za usluge plaćanja

Počinje Bitcoinom”, izjavio je anonimni insajder opisujući namjeru Amazona da uđe u područje plaćanja kriptovalutama.

Anonimni izvor unutar Amazona izjavio je, kako se izvješćuje, londonskom poslovnom listu City A.M. kako div za e-trgovinu planira prihvatiti plaćanja Bitcoina (BTC) do konca 2021. godine, čime bi se vjerojatno postavili uvjeti za šire prihvaćanje uobičajenih transakcija kripta.

„Ovo ne prolazi samo kroz korake za uspostavu rješenja za plaćanje kriptovalutama u nekom trenutku u budućnosti – to je cjelovit, dobro razmotren, integralni dio budućeg mehanizma djelovanja Amazona”, kazao je izvor Cityju A.M., navodi se u izvješću objavljenom u nedjelju.

I ako je Bitcoin prvi korak u marketinškim ambicijama Amazona, rukovoditelji kompanije žele u budućnosti dodati i druge postojeće kriptovalute. „Direktiva dolazi od samog vrha”, misleći na Jeffa Bezosa;

„Cijeli ovaj projekt prilično je spreman za upotrebu”.
Osim prihvaćanja plaćanja Bitcoina, navodi se kako Amazon istražuje stvaranje vlastite kriptovalute, vjerojatno već 2022. godine.

Nagađanja o ulasku Amazona na tržište kriptovalutnih proizvoda bjesne danima nakon što se prošlog tjedna na poslovnom odboru tvrtke pojavila nova objava za „Digital currency and blockchain Product lead”. U skladu s opisom posla, novi će najam pomoći u razvoju Amazonove strategije digitalne valute i mape puta proizvoda. Taj položaj zahtijeva veliko stručno znanje u području blockchain, distribuirane knjige, digitalne valute središnje banke i kripto općenito.

Ovo nije prvi posao fokusiran na kriptovalute. Kako je Cointelegraph izvijestio, div za e-trgovinu u veljači se angažirao za tehnički trag kako bi pomogao razviti novu platformu za „digitalna plaćanja i plaćanja u nastajanju”.

Izvor:Amazon plans to accept Bitcoin payments this year, claims insider

Najvjerovatnije su se već dobro natovarili sa BTC i ko zna sa čim još ( što ćemo znati nakon sljedeće tromjesečne prijave), a samim implementiranjem plaćanja kriptom i potvrdom posjedovanja istog ode to do 100-je jako brzo…samo moje razmišljanje…

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF