Altcoins Masternode

Da li je neko uspostavio kakve masternods sa manje poznatim valutama, da ne košta puno, a da je isplativo. Gledam malo to po net, ima nekih valutica, koje i po 80% coina isplaćuju masternodovima.

Naišao sam na neku Zixx masternode, košta oko 300$ da imaš coina. Da li je teško to postaviti NOD i kakav računar treba.

Ako sam u pravu taj računar sa masternodom ne može majnati u isto vrijeme, pa tako da nije bitna onda grafička kartica? Šta je od kompponenti onda bitno, RAM, dobar internet???

Ja ti mogu preporucit ZenCash securenodove. Isplacuju 10% securenodovima, 10% supernodovima, a to sto ti trazis 80% obicno su neki scam novcici.

1 Like

Ne mora 80 posto naletio sam na taj Zixx takav. Nego da je neki manji novčić da ne moras par hiljada dolara uložit u wallet, nego nešto sa mnogo manje uloga a da opet ima nešto zarade mjesečno makar pedesetak dolara, ako to nije sve scam. Harvest coin i jos neke sam tako našao na nekim blogovima.

Za zencash secure node ti po trenutnim cijenama treba 835$ (tj 42 ZEN-a), a zaradjuje 1.65 Zen-a mjesecno sto je oko 32,78$ a mozes uzet recimo hosting kod hetzner-a za 2,5 eura mjesecno. Moguce da ce se nagrade smanjivat, al je isto tako moguce i da zencash poraste u $ vrijednosti, pa sad ko ce ga znat.

1 Like

Ja sam pokrenuo 3 masternode na alternativnim coinima, ja volim ući u nove poslove u samom startu dok su velike zarade ali i rizik je veći.

Moj prvi masternode je za Vitae Token http://www.vitaetoken.io/
Njega ne smatram pretjerano rizičnim jer vlasnika poznajem već nekoliko godina.
Trenutno imaju 64 masternoda i zarada je oko 200 tokena dnevno, trenutna cijena je oko 0.00002850 btc.
Potrebna je malo veća investicija (20 000 Tokena)

Za ostala 2 tokena meni je rizik u odnosu na očekivanu zaradu bio prihvatljiv ali ih ovaj put nebih imenovao, barem dok ih ne testiram na mom primjeru.

1 Like

Provjeri SIB, cijena mu je niska sad, započeli smo shared nodes za SIB.

gledo sam, skup taj vitae za početak, ali čini se dobar…

vidio sam da imate SIB. Skontat ću idući mjesec, pa ako kupim šta SIB javim se…ali slaba zarada za sad na tome 30 dolara mjesečno ako sam upravu

Nego de mi reite racunar kakav treba za neki altcoins masternode, i da li može masternode da se postavi na rig, za neku drugu vlautu koja se ne majna na rig, ili ne može nikako to na rig se staviti?

Masternode ne stavljas na svoj racunar, nego na neki VPS, kao sto je VULTR npr. Jer kuci da stavljas, previse komplikacija, moras imati static IP i da ti se nikada ne resetuje taj komp… Cijena VPS-a ti je od 3-5$ mjesecno, zavisi gdje koji nadjes.

ma znam to sa VPS, nego mora li račuanr imati kakve bolje komponente i brži internet ili sl?

Obicno je svaki VPS od 5$ dovoljan.
Ako nema dovoljno rama, dodas mu swap file i gas. Iskusniji ce ti objasniti…
Ali MN, nema veze sa tvojim racunarom, ako mislis na to… NA udaljenoj je lokaciji, tj, tamo gdje si uzeo vps…

1 Like

Ok a mogu li masternode wallet stavit na rig gdje majnam? Ili to mora biti racunar koji ne majna? Bune me malo te tehničke stvari.

Ili ustvari govorite uporno da mi ne treba računar za masternode nego samo VPS jel se i u taj VPS smjesti wallet gdje se nalaze ti colateral coini od masternode?

To! :smiley:

1 Like

Aaaa vidim onda kako ide to sa VPS i naci neki pristupačan masternode za početak

Slash, na svom kompjuteru moraš imati wallet od coina za koji postavljaš masternode, a taj wallet možeš postaviti i na tvoj kompjuter na kojem majnaš.
Dodatno ti treba server na kojem će raditi tvoj masternode, a taj server te košta 5$ mjesečno.

Evo za 2 dana rada BCARD masternode, ja sam zaradio 1700 tokena,
za postavljanje mn-a moramo imati 5000.
Pogledaj info ovdje: CardBuyers (BCARD)

jel to tačno da za 6 dana onda vratiš investiciju? fakat 73 dolara dnevno?

Tako je kad uletiš na vrijeme dok je malo masternodova.
Nakon forka, prvi dan ja sam ušao kao 111 mn čini mi se, sad ih ima 173.
To je još uvijek na vrijeme,
Formula za izračun zarade je:
BCARD 100800/ broj masternodova= dnevna zarada
100800:173=582,65
Ovo je približan broj BCARD dnevno.

Postepeno se smanjuje, ja sam prvi dan imao 1000, drugi dan 700, treći očekujem oko 580